Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Tuesday, June 29, 2010

Feri Punya Hal

masa kat penang tu, sempatlah kami naik feri .. tu pun sbb abg idi (kakak ipar punya husband) melayan kan anak bujang aku yg menangis sbb tak dapat naik feri .. ayyooo .. pertumpahan dan pembaziran air mata hanya kerana tak dapat naik feri .. budak² kan .. kalau dia tengok benda tu menarik, mmg excited lah nak pegi .. bila tak dapat, hanya air mata je menggambarkan perasaan dia org .. hmmmm .. jadinya, lepas dah settle register kak ngah kat uitm kita org pun gerak lah mencari segala asam dan jeruk² utk dibeli dan diborong dan diagihkan sebagai ole² kepada kengkawan dan jiran tetangga .. ;p
lepas dah settle semer tu, sabri yg merangkap pemandu pelancong yg juga berstatus cousin mr hubby bawak lah kami jln² SAJA dlm kete pusing satu penang ni .. ada ke patut dia tunjuk laut kat kita org yg sememangnya blakang rumah kita org adalah laut .. laut cina selatan lagi plak tu .. sabar jelah .. pastu aku pun terus suggest utk masuk ke area pulau .. kira naik jambatan pulau pinang tu dan patah balik naik feri .. pastu semer setuju je memandangkan aku rasa yg tu adalah terbaik dari melepak kat tepi laut ni ..
utk naik ke penang bridge tu, kena bayar ye .. rm7 utk kereta dan rm12 utk van .. utk lori dan bas aku tak tahu lah plak dan rasanya utk motor confirm free kan .. sila betulkan fakta aku ni kalau salah ye .. melintas lah kami dari darat masuk ke pulau melalui penang bridge .. sampai je pulau, sabri pun bawaklah pusing sekitar pulau .. aku pun boleh terlelap while mr hubby driving sbb kekenyangan makan nasi lauk kari penang .. sedapppp sangat .. haishhh
dah jln² dan cuci mata kat pulau, tibalah saat utk naik feri balik ke darat .. tetap kena Q ye .. adalah dlm 30 minit kena tunggu dan akhirnya kami pun dapatlah naik feri .. anak bujang aku dah senyum² sbb tercapai gak hasrat dia naik feri .. so tu jelah nak citer .. perihal feri ..
tak lengkap kan kalau cerita takde gambar .. hehehe ..

ni antara aksi the kiddos bila dapat naik feri dgn cousin dia aqila dan uda ..

pic 1st tu aku dan bang cik, dan 2nd pic tu sabri dan bang cik .. then, pic ramai² aku takde lah sbb dah jadi cameraman kan, then pic aku dan kakak ipar .. last skali mr hubby dan adin .. suka lah tu .. ok .. tu saja buat citer dari penang ..

5 comments:

Aleeya said...

lama gak tak naik feri ni..last aritu nek..bot kat mines hahaha, tapi last nek feri kat pulau pangkor ..umo 19 masa tuhhh hehehe

ko da emel lom, da emel ckp tau...aku nak bukak emel, maklum le aku jarang bukak emel hehehee

Fieza79 said...

wahh best je dpt nek feri penang tu...

Aida said...

yaya ~ hmm saya pun kira baru lah naik .. dulu zaman kanak² ribena ada dah naik .. ni kira kali ke 3 lah ..

fieza ~ awak duk penang, sure selalu kan naik .. huhu

Marsha~ said...

dulu nak try buat utk Qila, sekali masuk tapak campur color sume bukan main mahal... terus tak jd.. heheh

Aida said...

marsha ~ mahal ? kat mana ekk ? sbb yg aida buat kat genting dlm rm35 kot .. lupa dah .. tp mmg tak lebih rm50 ..