Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, June 10, 2010

Kasih Terlerai

jangan kau ucap cinta, jika kau tak mengerti ..
jangan kau ucap sayang, jika kau tak fahami ..

pepatah tu hanya lah starting aku utk emosi aku hari ni .. bukan hari ni je tp dari semalam .. aku tak tau nak cakap mcm mana .. sbb aku tak nak entri ni, akan buat adik aku terus dihimpit kenangan silam dia .. pepatah lama yang aku sentiasa ingat, kalau dah jodoh tak kemana mmg ada yg benar .. tp kalau dah jodoh tiada, bagaimana? aku cuma boleh berdoa agar adik aku diberikan ketabahan utk menghadapi hari² mendatang dgn sabar .. setiap mimpi yg korang lakari, akan tetap tersimpan disanubari dia .. emosi mu, tawa mu, tangisan mu akan terus bersemadi di sanubari kami .. pergilah kau adik pada sang pencitpta .. pergilah kau meniti ke atas setiap kebaikan mu di atas dunia ini .. pergilah kau walau ada hati yg terluka dan terus tangisi atas pemergian mu .. moga kau tenang di sana .. AMIN ..

8 comments:

eZa said...

sedih beb :(

al-fatihah untuk arwah...

hope this'll make your family STRONGER!

Aleeya said...

erkkk aku tak paham la aida, nape adik ko??

Aida said...

eZa ~ tq eza .. aku dgn dila duk pikir apa cara nak biar aziah dari tak ingat ..


yaya ~ tunang adik saya meninggal .. baru je tunang bulan 17 April 2010 and target utk nikah November ni .. tu yg saya buat entry yg mcm ni .. kalo cerita detail, ada yg meraung lak nanti ..

dila~noor said...

kak aida..sedihnye dgr citer ni..
mudahan adik kak aida diberi kekuatan dan kesabaran..hanya keluarga sumber kekuatan die sekarang.

Aida said...

dila, tulah kak aida tak buat in detail sbb dia selalu jenguk blog kak aida .. jadinya, bagi semangat dan dorongan jelah .. :)

maziah mohamad said...

al fatiha..
sedeynye...
btw,adik kak aida yg kak aida watkan hantran nyer tu ke?
meninggal sakit ape??

Marsha~ said...

skrg hp mmg cepat tukar baru... siri baru kuar berlumba2 tapi kualitinya belum tentu bagus mcm hp2 dulu.. kejap je dah kaput tapi mahalnye bukan main lagi..

Aida said...

maz ~ a'ah .. yg kak aida tlg buatkan hantaran nya .. dia eksiden on the way nak balik ke melaka .. jodoh tak panjang, tp kasih sayang tetap ke akhir hayat kan .. alfatihah .. :)


marsha ~ tu lah pasal .. harga mmg mahal .. letih je ..