Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, March 5, 2009

Tag : Sebelum dan Selepas

hah .. aku dah pun kena tag dgn Cik Puan Marsha .. pasal 5 tentang aku sebelum dan selepas .. tak kisah kot sebelum kahwin dan selepas kahwin ke, sebelum ada anak dan selepas ada anak ke .. jadinya sure aku akan pilih sebelum dan selepas ada anak .. almaklumlah, nak pilih sebelum dan selepas kahwin tu mcm tak layak sbb anak pun dah dua kan .. hehehe .. jom aku mulakan ..

No1 ~ sebelum aku ada anak, tetiap minggu tu aku lebih suka melepak kat rumah dgn aktiviti tdo ataupun aku lepak kat opis buat OT .. tp lah ni, hujung minggu lebih pada suami dan anak² .. OT pun dah malas nak dtg ..

No2 ~ sebelum aku ada anak, kain baju semer lipat cantik je kadang tu kain pelekat pun aku iron .. tp lah ni dah ada anak usahkan terlipat cantik .. kadang tak terlipat .. hahahaha

No3 ~ sebelum aku ada anak, aku terlalu jaga semer koleksi buku aku dari Alaf 21 .. tp lah ni, dah tak termampu aku nak jaga .. sampaikan dah jadi mangsa jahat si anai² .. kesian buku aku tu semer ..

No4 ~ sebelum aku ada anak, aku malas nak tdo dlm bilik .. selalunya port aku dgn mr hubby adalah depan tv .. hahaha .. tp lah ni ada anak, mmg kena tdo dlm bilik .. tak de can aku nak tersadai depan tv tu lagi ..

No5 ~ sebelum aku ada anak, aku suka buat koleksi minyak wangi .. lah ni, minyak wangi tu mmg aku pakai tp habis satu baru beli baru .. sbb lepas ada anak ni aku lebih berabis duit utk beli barang anak ..

rasanya mcm mummy Qila ni minta at least 5 je .. jadinya aku bagi 5 jelah .. malas lak aku nak fikir apa lg tentang aku sebelum dan selepas ni .. jadi kat sini aku utk tahun 2009, bg suku tahun pertama ni aku nak award Tag ni pada -:

1) eZa
2) Dila~Noor
3) mama adib
4) Mala
5) Kamalia
6) Ieza
7) Kak Farid
8) Silent Reader .. ada ke ??

cukuplah 8 tukan .. harap buat dgn tulus dan ikhlas .. hehehe
sekian, terima kasih ..

5 comments:

hnstories said...

walaupun saya tidak ditag oleh kak dada ;( .. saya tetap nak sibuk jugak.. muahahhaa...

no1-sblm ada anak tiap2 hari rabu or bebila sure g tgk wayang, skrg dah xtgk sgt.. kena tggu anak besar skit baru tu.. weekend mcm mana pun still kuar jejln utk mengenangkan fikiran.. ot lak mcm xpernah buat jer dulu dan skrg ;P

no2-lipat baju tu mmg keje saya dari azali rasanyer..ada wife ke, ada anak ke.. mcm saya je lipat baju.. sbb saya xreti masak, so give n take lar.. ;).. skrg baju akan terlipat jugak lar tp seminggu sekali sejak ada anak..kekeke..

no3-sblm ada anak slalu beli komik, baca komik, pinjam komik kawan.. ada anak jer xbeli dah, baca online ajer.. menjimatkan ;).. duit abiskan utk anak.. hehe..

no4-dulu xde anak, tido dlm bilik sbb tv cabuk ada letak dlm bilik.. tp dah ada anak ni tv cabuk tu dah kena kuarkan sbb letak baby coat dlm bilik dan saya kena la tido lambat sgt sbb tgk tv.. tp still tido dlm bilik lar ;)

no5-sblm ada anak xde koleksi pun rasanyer.. then pas ada anak ni hobi bertukar kepada kumpul baju & kasut anak...

tu jer.. sekian ... ;)

Mama Adib said...

done he he

Aida said...

hafez ~
hehehe .. sabar je lah afezz .. ada ke patut kau letak kat tempat komen ni .. bertuahnya budak .. apapun, tima kasih sbb response yg diberikan ye..

mamaadib ~
tq ..

eZa said...

alahai.. lom sempat nk buat aa.. very the bz bee... :)

Marsha~ said...

hehehe.. skrg baru terasa bangga ek bila tag ciptaan kita tersebar keseluruh negara.. akekekeke.. betul kan, sejak ada anak asyik beli brg anak je.. brg kita tak heran nak beli.. huhuhuhu