Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Friday, March 20, 2009

We at Waroeng Penyet


smalam petang ada date dgn Fara .. best friend baru .. she's good and i like her sooooo much .. hope our friendship till end .. amin ..
aku saja ajak Fara pi makan kat situ utk 2nd time dgn dia .. aku dah banyak kali dah pegi sampai akak yg jaga kaunter tu pun dah kenal dah muka aku .. tinggal dia tak ajak je keje kat situ sbb tak cukup syarat katanya .. hahaha .. fara fetch aku kat opis dlm pukul 5 lebih .. terus ke the curve dan terus ke money changer dulu sbb fara akan ke bkt tinggi esok .. aku kirim barang kat dia lagi .. hehehe .. dah settle semer bab duit terus kita org ke waroeng penyet .. aku dari tengahari simpan perut sbb nak makan kat situ .. rupanya si fara ni pun sama gak tak makan sbb nak melantak gilerrr babas kat sana .. hahaha .. instinct kita ni dah serupa je ni .. tp ciann kat fara sbb dah 2 kali pergi tetap tak dapat minum jus alpukat .. takpelah, esok kau dah sampai kat bukit tinggi tu kau minum lah sampai muntah ye .. aku mcm biasalah kan akan mengorder ayam penyet + nasi + ice lemon tea .. so, smalam aku orderkan fara soda gembira .. supaya gembira tanpa itu jus alpukat .. dan aku ada tambah empal penyet .. empal penyet ni daging berempah ye kengkawan semer .. tengah sedap makan, aku rasa mcm nasi aku tak cukup .. then, tambah lagi sepinggan kita org syer saja .. FULLED !! sampai tangan aku teraja pijar (kalau melaka dia cakap pijau) .. tu lah penangan sambal dia .. jom tengok pic ..

ni papan menu dia .. pastu tu nombor order kami ..

air fara soda gembira, mine only ice lemon tea (fara cakap air soda tak gembira sbb hitam), nasi putih dan ayam penyet ..

empal @ daging penyet dan kick sambal

ni botol kicap dia .. mmg besar dan penuh .. tp ni dah habis bukan lah kerja aku ye .. tp sbb kita org pun dtg dah petang .. tinggal ni je lah .. hahaha

ni Fara .. susah sangat nak amik pic dia ..

p/s : restoran ni kita kena tick makanan yg kita nak makan .. ala² kedai kopi yg popular tu .. pastu kita bawa kertas order kita pi bayar (tunai sahaja) kat kaunter dan kita akan dapat no order kita .. pastu makanan kita dorang yg akan hidangkan .. korang boleh lah minta kat abg dan akak indonesia tu kicap botol tu atau pun korang boleh pegi amik sendiri kat sudut restoran dorang .. sekian, laporan pagi ni ..

6 comments:

dila~noor said...

menggoda perutla kak aida ni..nsk baik i br mkn lontong tau =)

duk jhr ni..seminggu kalu tak dpt lontong skali baik jgn duk johor..hehe

Aida said...

dila~noor
wahhh .. dah lamanya kak aida tak makan lontong .. nak² kuah yg pekat dan jugakkk tempe yg banyak .. harusss tempe lebih .. soon dan tahu kering pun kena lebih .. bestttt

A.R.A.S.H. 910 said...

mcm sedap jer..penah mkn kt wong solo, ampang..huhu

Aida said...

Arash
mmg sedap .. saya dah pernah bawak syahrul makan .. kalau tahan pedas, mmg sedap .. cubalah nanti .. :)

deqnan said...

salam kenal...best nyer nampak sume mknan tu...nyum..nyum...

Aida said...

deqnan ~ salam kenal juga dari saya .. tima kasih sbb sudi jengok blog kita yg tak seberapa ni .. errr makanan ni mmg sedap dan dah jadi makan feberet saya .. ;)