Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, February 4, 2009

2nd Day At Bandung

2nd day kat bandung ni, pepagi lagi kita org dah kena bangun sbb subuh kat sini 4.30am .. tp aku dah terlajak bangun .. 6.30am kat sini tp matahari dah keluar .. aku sembahyang jugak subuh ikut partner bilik aku tu .. wajib tetap wajib kan .. lepas dah siap semer aku turun sarapan .. hmmm ada kolam mandi yg cantiklah .. aku tak perasan pun masa check in .. badan dah letih dan tangan aku dah sarat dgn segala plastik dan paper bag .. ;)
hari ni kalau ikut dari program kita org akan ke tangkuban parahu .. hmmm panjat gunung katanya dan tengok kawah gunung berapi yg masih lagi aktif .. takut lak aku dengar .. aku mmg tak bawak jaket sbb aku pikir cuaca tak sejuk sangat .. masa kat kaki gunung mmg lah panas .. tp bila dah sampai ke puncak, aduhai .. tak terkata sejuknya .. menggigil dan berlaga jugaklah gigi aku ni .. terus aku meliar nak cari shawl .. nasiblah jumpa yg jenis sarung je .. murah je dlm 20k rupiah .. kira dlm rm7 je .. murahkan ?? pastu kat sini gak aku beli angklong .. 60k rupiah = rm20 .. pastu adalah aku beli t-shirt yg ada wording tangkuban .. selagi boleh aku nak minta murah .. sampai kawan aku cakap aku gilerr minta murah sampai 70% .. alah .. selagi aku boleh minta murah, aku mintalah kan .. kalau org tu tak bg aku blah je lah .. sure dia akan panggil aku balik .. hmmm tu semer taktik ok .. dan kebanyakan taktik aku ni berjaya .. :)
dari tangkuban perahu tu terus kita org ke pasar baru di bandung jugak .. shopping sampai senget bahu ok .. sini semer best sebab kain telekungnya cantik² dan kain pasang pun lawa .. berpasang lah jugak aku shopping .. 2 hari je dah habis 4 juta rupiah ..

mata aku sangat lah bengkak .. tak cukup tdo kot .. :p



2 comments:

nURmALa mAZLan said...

wah..best nyer gi jalan2 kat bandung kak

Aida said...

tu lah tu .. utk org yg kaki shopping, mmg heaven mala .. nanti jom kita pegi .. hehehe