Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Wednesday, February 4, 2009

Day 1 of Bandung

hai kawan² .. aku cuma nak cerita serba-sedikit pasal kembara kita org ke bandung .. mmg best terutama mereka yg kaki shopping mcm aku .. jadi mereka yg memang hantu shopping, silalah bawa duit more than 5 million rupiah .. sbb tak cukup ok .. itu pun aku mcm rasa ada benda lain lg yg aku tak beli .. kita org bertolak ke bandung 31 Januari (sabtu) pukul 7.00 am .. jadinya jam 11 mlm lg aku dah terpacak kat lcct .. bukan aku sorang tp bertiga dgn kak faezah dan kak hair .. betullll mmg dari jam 11 mlm tu aku dah ada kat lcct .. mr hubby pun mcm risau je tp terpaksa sbb aku takut terlajak tdo .. sudahnya keje kita org kat situ makan dan minum .. bila haus, order air pastu bila lapar lak order makan .. haruslahhh badan aku akan naik dgn rakusss nya .. :p
masa nak pergi dari kl ke jakarta, aku cuma bawa bag troli 1 dan bag sandang 1 .. tp dlm bag troli ada 1 lg bag utk kegunaan kemudian hari .. bijak² kan .. bila dah pukul 5pg, kita org pun terus ke mc d sbb ikut kata fara (agen) meet & great kat depan mc d .. bila urusan luggage semer dah settle, kita org pun terus ke balai menunggu .. bila dah announce utk berlepas dan naik kapal terbang, aku mcm biasa akan mencari tempat kat tepi tingkap .. perjalanan dlm 2 jam dan kita org tiba kat jakarta dlm pukul 8am waktu jakarta (m'sia cepat 1 jam) .. tunggu bas dan tourist guide pastu baru bergerak dari airport ke bandar jakarta .. tempat pertama yg dia bawak menara monas .. cerita pasal menara monas yg buat aku tertarik adalah on the top of this tower is pure gold !! 25 kg berat emas tu .. aku jadi teruja sbb gilerrrr dorang letak emas beb .. mcm mana lah kalau ada pencuri tegar yg sanggup memanjat tower ni kan .. dari menara monas tu, kita org berhenti makan tengahari .. sudah pasti makanan padang .. mmg sedap sbb perut pun tengah lapar .. masa atas kapal aku tak makan sbb kenyang lagi .. makan mmg tak toleh dah .. lepas je makan baru terus ke bandung dan anggaran masa perjalanan dlm 2 jam .. aku ni bila dah makan apa lagi .. zzzZZZzzz .. ada tak de pun, berhenti utk solat zohor je .. pastu terus sambung perjalanan ke bandung .. sampai kat bandung, terus pak rizal (tourist guide) bawa kita org bershopping kat jln riau .. mmg tempat ni penuh dgn branded factory sepanjang jln dan kawasan tu .. masa ni aku mmg dah lupa ingatan .. semernya aku geram .. semernya aku nak beli .. sana capai, situ capai .. boleh katakan, semer factory outlet tu aku masuk dan shopping .. bayangkan utk tempat ni saja aku dah habiskan 1juta rupiah .. lepas tu dari jln riau kita org ke area rumah mode dgn donatello house .. yg kat area ni gak aku habis lagi 1 juta .. mana taknya, kasut aje dekat 7 pasang aku beli .. errr 7 tu utk anak² sorang 2 pasang, mr hubby 1 pasang dan aku 2 pasang .. hehehe .. t-shirt dan baju budak mmg banyak dan murah sampai aku tak cukup tangan nak bawak semer paper bag tu ..
lepas je habis shopping, pak rizal bawak kita org pergi dinner .. pun masakan padang jugak .. hmm sedap juga .. tp aku dah tak makan banyak cuma ratah lauk pauk je .. sambil makan sambil berhibur .. dorang ada band utk hiburkan org yg tengah makan .. ok kan .. lepas dah makan, terus pak rizal hantar kita org ke hotel sukajadi .. not bad ok hotel tu .. jom tengok pic lah pulak ..

1 comment:

superduperpapa said...

waduh bagus bangat deh..visit2 Indonesia yeah..