Kawan-kawan saya owwwsemmmm !!

NuffnanG!!

Thursday, February 5, 2009

Bye-bye Jakarta

hari selasa semer dah kena jaga jam 3.30 pagi .. tourist guide kami, pak rizal dah set wake up call utk kita org tepat jam 3.30 pagi .. citer pasal hotel yg kita org menginap kat jakarta ni, aku betul terperanjat dgn syarat² utk menginap kat hotel ni .. apa ye nama hotel tu .. yesss !! sofyan cikini .. sempat aku tanya org kat opis ni .. hotel ni kan kalau korang setakat couple je pastu ada hati nak menginap kat hotel walaupun 2 bilik, jgn harap dia nak bagi .. dia akan mintak id yg korang tu laki bini .. siap kat meja pendaftaran tu ada notis .. aku lupa lak nak amik pic sbb tengah leka nak guna internet sbb wireless free .. tp lembab lah .. sudahnya, aku terus naik ke bilik lepas dah dapat kunci .. sampai je kat bilik, aku lepak² kemalasan .. bilik kali ni cantik gak .. bila aku tengok kak aniz sibuk kemas kan barang dia, aku pun mula lah punggah segala barang² yg telah aku beli .. makkk aiiii .. banyakkk nya .. tak sangka lak aku telah melontar dgn hebat dan jitu skali .. bila semer dah siap kemas, aku tengok bag aku dah jadi 5 .. bag trolley 1, bag galas 1, beg jinjit dgn tangan 2 dan paper bag yg besar 1 .. aku dah risau dah sbb utk luggage hanya seorang 1 bag jeeeeee .. jadi selebihnya aku kena hand carry .. uuuwwwaaaa .. aku tak cukup tangan .. mcm mana tu ?? lepas dah siap isya' aku terus tdo dan tenangkan perasaan .. baru nak nyenyak, dah dengar wake up call .. aku pun terus je bangun dah terus bersiap .. call bellboy utk amik bag aku dgn kak aniz .. kita org turun kat cafe tp cuma ada roti bakar dgn air je .. chef pun tak masak lg .. kalau dah pukul 4 ni aku susah sikit nak makan .. tak tertelan rasanya .. jadinya aku tunggu je utk solat subuh .. kat sana solat subuh 4.30 pagi .. jadi sempatlah aku nak solat subuh sebelum bertolak balik ke malaysia .. sampai je airport, check in dan segala bagai semer terus kita org berlari nak kejar flight .. kaunter check in tu sangat lembab ok .. kita org cuma ada 30 minit je utk sampai kat pintu kapal terbang .. nasib baik flight balik tu bukan free seated .. kalau tak naya je kan nak cari tempat kosong .. aku duduk last sekali dgn fara .. kita org berdua je duk kat belakang tu sambil mengumpat .. hahaha .. fara ni best .. dia pun kaki novel mcm aku gak .. best lah keje mcm dia ni .. berjln je kejenya .. ni bulan 5 ni akan ke bandung lagi .. group tour gak .. tp fara dah hint aku, kalau ada next trip dia akan roger aku .. tak pun aku orderrrr saja kat dia .. waaaaa .. bestlah fara .. tq .. so, enjoy lah pic last day aku kat sana tu .. panjang lak aku membebel kan ..


sebelah tu aku yg sebelah kanan ni fara .. best agen ni ..

sbb dah terlalu lapar, aku makan nasi ayam dan fara makan nasi lemak .. itu je pun yg tinggal utk kami yg duduk kat blakang ..




muka seposen aku yg telah habis kesemuanya jutaan rupiah yg di bawa
cantik tau minah pramugari indonesia ni .. comelll je ..

2 comments:

Mama Adib said...

mak aih nak g lagi bulan 5 ni. sakan betul

Aida said...

kita tak pegi kot mama adib .. fara tu je yg pegi bawa group malaysia .. kita ni duk kirim barang je kat dia .. kalau nak pegi lagi, hujung tahun kot .. jom ..